"Dat investeren wij in onze mensen"

Hein Vandelanotte was jarenlang CEO van het gelijknamige accountants- en auditkantoor. Vorig jaar gaf hij de fakkel volledig door aan zijn neef Nikolaas.  Zo blijft de familie aan het roer van het bedrijf dat in 2023 zijn 75ste verjaardag vierde. Op vandaag telt Vandelanotte zo’n 600 medewerkers, verspreid over vestigingen in heel Vlaanderen en deels ook in Wallonië. Als voormalig kapitein weet Hein Vandelanotte als geen ander wat er nodig is om al die medewerkers tevreden te houden. Een boeiend gesprek over mentale gezondheid en welzijn op het werk.

Tekst Peter D'Herde

Image
Hein Vandelanotte, foto door Bart Cloet

Pater familias Roger Vandelanotte ruilde in 1948 zijn job als onderwijzer in voor die van boekhouder. In die tijd een gedurfde carrièreswitch die gelukkig uitdraaide op een succes. Geholpen door de gewijzigde fiscale wetgeving in die naoorlogse jaren groeide het bedrijf gestaag verder uit. De steeds grotere complexiteit van boekhouding en fiscaliteit gaf extra wind in de zeilen. Door de combinatie van natuurlijke groei en overnames werd de vloot van kantoren uitgebreid. Ook zonen Koen en Hein stapten mee aan boord. 

Duurzame groei
Hein Vandelanotte: “Sinds ik hier in 1986 begon, heb ik die groei van op de eerste rij mogen meemaken. We hebben ons ook in de breedte ontwikkeld: gestart met fiscaliteit, kwamen boekhouding en audit er snel bij. Door de digitalisering evolueerden we naar een steeds bredere dienstverlening. Vanuit klantperspectief bekeken is dat logisch: zij willen met één vertrouwde partner zo veel mogelijk dingen doen. We focussen vooral op de management-owned businesses, vaak familiebedrijven, waar een sterke link is tussen de aandeelhouders en het management. Omdat we zelf ook een bedrijf te leiden hebben, zijn hun problemen deels dezelfde als de onze. Als we advies geven, gaan we in hun schoenen staan. Daardoor zijn we meer dan de klassieke consultant. We gaan een stapje verder. Vanuit onze analyse bieden we niet zomaar een standaardoplossing aan, we gaan voor een concrete oplossing op maat van hun situatie.” 

Onze mensen werken vaak met deadlines. Een zekere mate van stress is dus inherent aan de job. Daar moeten ze leren mee omgaan.

Hein Vandelanotte

Familiale DNA verankeren
“En al zijn er ondertussen een 20-tal vennoten in het bedrijf actief, de Vandelanottes blijven meerderheidsaandeelhouder. Zo wordt het familiale DNA verankerd in de bedrijfsstructuur en -cultuur. We blijven ook vasthouden aan de drie basiswaarden van het bedrijf: creativiteit, groei en betrokkenheid. Die waarden passen we toe op zowel de klant, de onderneming als de medewerker. Door de groei en de maatschappelijke verandering is onze dienstverlening steeds verder uitgebreid. Daardoor hadden we andere profielen van medewerkers nodig."

...