Wat is het "NZZ"?

De zorgberoepen binnen de Federatie vrije Beroepen komen al jaren samen voor overleg. Eerst onder de noemer 'Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers', en sinds mei 2023 onder de naam 'Netwerk Zelfstandige Zorgverstrekkers’ met voorzitter apotheker Hilde Deneyer en ondervoorzitter tandarts Stefaan Hanson. 

Deze clusterwerking is voor de Federatie Vrije Beroepen bijzonder waardevol.

Het Netwerk Zelfstandige Zorgverstrekkers (NZZ) komt op regelmatige basis samen om de belangen van de zelfstandige zorgverstrekkers te vrijwaren. Maar het netwerk wil net zozeer die zelfstandige zorgverstrekkers ondersteunen bij het organiseren van kwalitatieve geïntegreerde zorg binnen een gezond ondernemingsmodel. 
"Zelfstandige zorgverstrekkers zijn ondernemers die de patiënt centraal plaatsen in hun ondernemingsmodel,", waarbij ze benadrukken dat ondernemen in de zorg zowel economisch als praktisch haalbaar is. 

Onder het motto "De zelfstandige zorgverstrekker staat mee aan het roer van de gezondheidszorg en de sociale zekerheid," benadrukt het NZZ dat zij de belangen van zelfstandige zorgverstrekkers actief zal behartigen in het beleid. "In voorstellen en beleid moeten de adviezen van het Netwerk meer meegenomen worden en een nog prominentere plaats krijgen," verklaarde Stefaan Hanson, de trouwe ondervoorzitter van 
het Netwerk Zelfstandige Zorgverstrekkers.

De deelnemende beroepsorganisaties zijn: de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in samenwerking met het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN), de Beroepsvereniging voor kinesitherapeuten (Axxon), de Royal Belgian Podiatry Association (RBPA), Ergotherapie Vlaanderen (EV), Netwerk Verpleegkunde (NV), het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT), het Vlaams Artsensyndicaat (VAS), de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV), de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD), de Vlaamse Beroepsvereniging voor Zelfstandige Verpleegkundigen (VBZV), de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), en de Vlaamse Vereniging van Logopedisten (VVL).